Mijn Verhaal

Rik van Kesteren

is eigenaar van Discipline PT en gediplomeerd trainer en coach. Naast Personal Trainer is hij ook actief  als trainer in het Schaatsen en Skeeleren in het zuiden van Nederland. In het verleden is hij ook Fysiek Performance Trainer geweest in de jeugdopleiding van NAC Breda en FC Utrecht. Echter heeft hij zelf de nodige problemen gehad op fysiek gebied, en heeft daardoor zijn eigen dromen uit de sport aan de kant moeten zetten.  

 

“Zelf heb ik ook blessures gehad en de bijbehorende training ervaren. Daardoor ken ik de ervaringen die u als klant kunt hebben. Ook de terugval na een blessure is hier onderdeel van geweest. Hoe meer ik leer over bewegen en de werking van onze spieren, hoe duidelijker het voor mij wordt dat er nog een hoop te winnen valt. Mede uw input is hierin van groot belang.”

 

Op jonge leeftijd hoorde ik bij de beste schaatsers en skeeleraars van Nederland in mijn leeftijdscategorie. Echter vanaf het moment dat ik begon met groeien, kreeg ik last van blessures. Naast Pfeiffer ben ik 4 maal geopereerd aan verschillende blessures, waarvan mijn dubbele hernia de ernstigste was. Na een langdurige periode met vallen en opstaan heb ik besloten te stoppen met topsport op mijn 22e vanwege aanhoudende klachten aan mijn lichaam.

 

Na een zware periode met depressieve klachten vond ik dat er iets moest veranderen. Om mijn zwaartepunt woog ik boven de 110 kilo en was ik fysiek nergens meer toe in staat. Na contact te hebben opgenomen met mijn sportpsycholoog begon ik ook weer fysiek aan mijzelf te werken. Zodoende was ik binnen een jaar weer onder de 90 kilo en ben ik door de jaren heen door middel van een goede trainingsopbouw weer steeds fitter geworden. Ik heb altijd een doel voor ogen gehouden en ben daarin op zware momenten altijd teruggevallen. Echter met elk positief resultaat en elke stap die ik voorwaarts zette, kreeg ik meer zelfvertrouwen! Uiteindelijk ben ik zo ver gekomen dat ik op dit moment fitter ben dan ooit zonder pijn in mijn lichaam. Daarnaast ben ik weer begonnen met schaatsen en behaal ik resultaten die ik vroeger nooit behaald heb!

 

En dat is de reden waarom ik dit beroep ben gaan doen. Ik gun iedereen eenzelfde soort verhaal. Als ik het kan, kan iedereen het! Echter wat je nodig hebt is discipline en doorzettingsvermogen. Samen kunnen wij voor jou ook zo’n mooi en trots verhaal creëren. Ik wil je heel graag helpen, nu is het aan jou om mijn hulp te accepteren en er samen met mij mee aan de slag te gaan!

 

Neem nu contact op met Rik!

 

Referenties

Mijn dank gaat uit naar Rik, in bizarre tijden zoals deze weet jij mensen te inspireren, motiveren en te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, ook thuis! Daarnaast houdt hij rekening met mijn chronische ziekte en maak ik progressie op fysiek gebied en qua gezondheid.

Geert Jan – Best

Om zo fit als mogelijk de operatie in te gaan heeft Rik mij goed geholpen met al zijn kennis en ervaringen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik na de operatie aan mijn rug weer snel kon gaan opbouwen en werken aan mijn doelen om weer terug op het voetbalveld te staan. Thanks Rik

Kim | Middelbeers

Rik is een motivator. Hij laat je altijd nét wat meer doen dan je eigenlijk van plan was. Hij maakt voor iedereen een persoonlijk schema, voor zijn of haar doel. Mijn doel was rugklachten verminderen en daar heeft Rik mij met de juiste oefeningen enorm mee geholpen!

Erwin | Oirschot

Rik geeft zijn trainingen met veel energie, variatie, aandacht en op zijn tijd een gezonde dosis humor. Hierdoor neemt mijn motivatie toe zodat ik mijn gestelde doelen kan behalen. Zo hebben we bijvoorbeeld mijn rugspieren versterkt waardoor ik in een korte trainingsperiode al veel minder last heb van mijn rugblessure.

Eline | Oirschot

Rik is een motiverende goedlachse trainer die altijd hard werkt om samen mijn doel te halen. Dankzij Rik’s geloof in mij en zijn goede trainingen heb ik mijn afval- en sportdoelen behaald. Niets is hem teveel gevraagd. Zo heeft hij zelfs samen met mij de Army Urban Run uitgelopen, wat voor mij een doel was. Mijn zelfvertrouwen en kennis van voeding en beweging heb ik aan hem te danken!