Bewegen tegen een depressie; Helpt het?

In de wetenschap wordt constant gekeken naar nieuwe methoden om resultaten te bereiken op een bepaald gebied. Anderzijds worden oude methodes onder de loep genomen. Wist je dat regelmatig bewegen depressieverschijnselen kan verminderen en mogelijk zelfs voorkomen? Hoe dat precies werkt kun je hieronder lezen.

Gedurende het sporten worden in de hersenen stoffen vrijgemaakt die ook werken tegen een depressie. Om dit effect te bewerkstelligen hoeft er niet eens veel bewogen te worden. Hierbij is het wel van belang om een activiteit te doen die je leuk vindt en dus consequent kunt en wilt doen. Wanneer je in een groep traint kan dit ook de groepscohesie versterken en mentale verlichting geven.

Wist je dat al deze zaken worden meegenomen in een traject bij RvK Lifestyle- en Bewegingsexpert? Het trainen dient zowel fysieke als mentale voordelen te hebben. Dit kan zijn door meer zelfvertrouwen te krijgen, maar anderzijds ook door als uitlaatklep te fungeren. Kies daarom voor RvK Lifestyle- en Bewegingsexpert om je te laten begeleiden in dit traject.

Al deze informatie kan worden teruggelezen in onderstaand filmpje. Wil je meer informatie hierover, neem dan contact op via het contactformulier.

https://www.facebook.com/abcnews.au/videos/vb.72924719987/10158536384409988/?type=2&theater

Referenties

Mijn dank gaat uit naar Rik, in bizarre tijden zoals deze weet jij mensen te inspireren, motiveren en te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, ook thuis! Daarnaast houdt hij rekening met mijn chronische ziekte en maak ik progressie op fysiek gebied en qua gezondheid.

Geert Jan – Best

Om zo fit als mogelijk de operatie in te gaan heeft Rik mij goed geholpen met al zijn kennis en ervaringen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik na de operatie aan mijn rug weer snel kon gaan opbouwen en werken aan mijn doelen om weer terug op het voetbalveld te staan. Thanks Rik

Kim | Middelbeers

Rik is een motivator. Hij laat je altijd nét wat meer doen dan je eigenlijk van plan was. Hij maakt voor iedereen een persoonlijk schema, voor zijn of haar doel. Mijn doel was rugklachten verminderen en daar heeft Rik mij met de juiste oefeningen enorm mee geholpen!

Erwin | Oirschot

Rik geeft zijn trainingen met veel energie, variatie, aandacht en op zijn tijd een gezonde dosis humor. Hierdoor neemt mijn motivatie toe zodat ik mijn gestelde doelen kan behalen. Zo hebben we bijvoorbeeld mijn rugspieren versterkt waardoor ik in een korte trainingsperiode al veel minder last heb van mijn rugblessure.

Eline | Oirschot

Rik is een motiverende goedlachse trainer die altijd hard werkt om samen mijn doel te halen. Dankzij Rik’s geloof in mij en zijn goede trainingen heb ik mijn afval- en sportdoelen behaald. Niets is hem teveel gevraagd. Zo heeft hij zelfs samen met mij de Army Urban Run uitgelopen, wat voor mij een doel was. Mijn zelfvertrouwen en kennis van voeding en beweging heb ik aan hem te danken!